Premsa
Més de 750 veïns i veïnes d'Alaquàs presenten recurs contra la pujada de taxa de fem
16/02/2012
Enllaç permanentimprimirEnviar per email

L'alcaldessa de Alaquàs ha interposat el seu recurs individual aquest matí

Ajuntament Alaquàs. Premsa. Més de 750 veïns i veïnes d'Alaquàs presenten recurs contra la pujada de taxa de fem

L'alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, ha presentat aquest matí en l'Ajuntament d'Alaquàs el seu recurs individual contra l'aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal de la Taxa Metropolitana per a la prestació del servei de tractament i eliminació de residus urbans i assimilats (TAMER) imposada per l'Entitat Metropolitana de Tractament de Residus (EMTRE). Més de 750 veïns i veïnes han presentat al llarg d'aquestes setmanes recursos contra aquesta mesura que ha incrementat en un 150% la taxa d'escombraries que es fa efectiva en el rebut de l'aigua de cadascun dels veïns i veïnes.

L'Ajuntament d'Alaquàs, davant les queixes produïdes per la ciutadania, va iniciar el passat mes una campanya informativa per a donar a conèixer la mesura i assessorar als interessats en la possibilitat de presentar reclamacions individuals per a aconseguir, entre tots i totes, la retirada d'aquesta taxa.

Així mateix, el Consistori va presentar el passat mes de gener un recurs davant els tribunals contra la pujada d'aquesta taxa, basat en quatre qüestions legals que no han estat respectades. Per una part, l'importi de la taxa no pot excedir el cost real del servei que es presta i no és així en moltes ocasions; el EMTRE té l'obligació legal de notificar als usuaris l'increment de la taxa i no ho ha fet; el criteri triat per a determinar els distints trams de la taxa resulta contrari al principi d'igualtat tributària i  finalment, és incorrecte que es prenga com base de la lectura el consum de l'aigua de l'any anterior ja que el titular de l'immoble podria ser un altre.

Amb la presentació d'aquest recurs, l'Ajuntament de Alaquàs vol denunciar la il·legalitat d'aquesta decisió presa pel EMTRE, que afecta als 45 municipis de l'àrea metropolitana de València, on es troba Alaquàs. Aquesta mesura ve a sumar-se a les al·legacions presentades el passat mes de setembre per l'alcaldessa d'Alaquàs contra aquesta taxa, que van ser ignorades pel EMTRE, que posteriorment va aprovar de manera definitiva aquesta pujada.


Galeria fotogràfica
Ajuntament Alaquàs. Premsa. Més de 750 veïns i veïnes d'Alaquàs presenten recurs contra la pujada de taxa de fem. foto-1


 
Comparteix aquest document  : http://www.alaquas.org/documento.asp?id_do=13101&idioma=0Enviar per email
telèfons d'interés
Què Busques?
Ajuntament d'Alaquàs. C/. Major 88. CP: 46970 Alaquàs. Tel.: 96 151 94 00 | FAX: 96 151 94 03 | info@alaquas.org