L'Ajuntament d'Alaquàs, a través del Departament de Família, Infància i Adolescència de l’Àrea de Benestar Social i en concret de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (U.P.C.C.A), col·laborarà de manera activa en la coordinació de la jornada “ Prevenció d'Addiccions amb Perspectiva de Gènere” posada en marxa per les Unitats de Prevenció de Conductes Addictives (U.P.C.C.A.) de diferents municipis de la Comunitat Valenciana.
Es tracta d’una iniciativa creada amb l'objectiu de promoure la inclusió de la perspectiva de gènere en els programes i activitats que es desenvolupen en l'àmbit de la prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius i que suposa per a Alaquàs un pas endavant en la posada en marxa de polítiques de prevenció de drogodependències i d'igualtat es refereix.
Aquesta jornada està destinada a agents d'igualtat, professionals de la prevenció de conductes addictives, professorat, famílies, joves i tota persona relacionada amb l'àmbit de la joventut i la salut, amb ella es vol evidenciar els estereotips de gènere en relació amb les addiccions.
A través d'una metodologia principalment participativa, el taller, que es desenvoluparà el 10 de març de 17 a 20 hores, s'estructurarà en vuit ponències. En aquestes, es compartiran diferents exemples d'experiències reeixides, establint sinergies i creant un treball en xarxa.
Conscients de la falta d'inclusió de la perspectiva de gènere en els programes de prevenció de les conductes addictives desenvolupats en els últims 30 anys, a través d’aquesta jornada es pretén analitzar i visibilitzar les representacions socials dels consums per a les dones. En aquest sentit, malgrat que ja està establert que la salut està determinada per múltiples factors, com la qualitat de les relacions i de les condicions deguda, l'entorn pròxim o l'accés als serveis i al mercat laboral, falta una visió transversal que també incloga les qüestions de gènere.
Així, s'intentarà respondre a qüestions relacionades amb l'afectació diferencial del consum d'alcohol o si es culpabilitza a les dones concloent prematurament que el consum excessiu d'alcohol les situa en perill davant agressions sexuals.
Per això, aquesta jornada s'alça com una eina de gran ajuda per a repensar les actuals perspectives i considerar quins són els seus punts cecs sobre els quals haurem de continuar treballant i creant discurs comú.
La inscripció es gratuïta a través del següent enllaç: https://bit.ly/37KuVu7