L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i el director de Quaderns d’Investigació, Enric Juan Redal, han presentat cinc noves edicions de la col·lecció de fullets de patrimoni local. Una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs i de Quaderns d’Investigació creat amb l’objectiu de continuar treballant en la promoció del patrimoni.
L’Alcalde d’Alaquàs va destacar la importància d’aquesta inciaitiva per a valorar “el que sentim per Alaquàs d’una manera atractiva. Em sent molt orgullós del treball realitzat i de que el coneixement que s’està aportant a aquesta iniciativa siga cada vegada més ampli”. Fent al·lusió a una de les edicions que s'ha presentat, ‘Les séquies d’Alaquàs’, el primer edil va destacar que “Quaderns d’Investigació és la séquia mare i d’ella eixen cada vegada més ramals per continuar nodrint-la”. Saura va convidar la ciutadania a continuar aportant coneixements de manera autònoma.
Per la seua banda, Enric Juan Redal va destacar la importància d’aquest projecte a través del qual “considerem patrimoni i donem a conéixer tot tipus d’aspectes lligats a la població: artístics, literaris, culturals, mediambientals, toponíms... Aquesta és una forma ràpida d’adquirir coneixement, posar en valor la nostra identitat i reconéixer les persones que han format i formen part de la memòria d’Alaquàs que beneficia l’economia del poble, aporta coneixement a l’alumnat i deixa constància del que ha fet la gent d’Alaquàs”.
Ahir es van presentar cinc noves edicions. Pel que fa a patrimoni verd, “El ficus del Castell Palau d'Alaquàs" i "Les séquies d'Alaquàs"; respecte a patrimoni artístic es va donar a conéixer "Església Parroquial de l'Assumpció d'Alaquàs", pel que fa a patrimoni urbà es va presentar "Els noms antics de les places i carrers d'Alaquàs" i respecte a atrimoni cultural, "La cordà d'Alaquàs".
Aquests fullets, que es poden consultar al Castell d’Alaquàs i a la Biblioteca Municipal Ausiàs March, passen a formar part de la col·lecció de patrimoni urbà junt amb la resta d’edicions publicades: "Alaquàs,centro histórico", "El Castillo Palacio de Alaquàs", "L'olivera de la biblioteca d'Alaquàs" i "El cant de la Carxofa".