El Castell d’Alaquàs ha acollit hui dijous 13 de juny una jornada d’actualització en gestió i direcció de centres educatius organitzada pel Centre de Formació, Innovació i Recursos Educatius de la Comunitat Valenciana (CEFIRE de Torrent). En ella han participat les direccions i professorat de diversos centres educatius valencians.
La Regidora d’Educació, Marian Espert, i la Regidora de Cultura, Marta Murciano, han acompanyat la directora del CEFIRE de Torrent, Beatriz Santamaría Escolano, en la benvinguda oficial. Espert ha incidit en la importància que tenen “aquestes formacions tan necessàries perquè les direccions necessiten tot el recolzament possible” i ha destacat “la gran tasca que realitzen els equips directius”. Ha recordat que l’objectiu de l’Ajuntament d’Alaquàs quan van posar en mans del poble el Castell d’Alaquàs “va ser que aquest fora un lloc de cultura i educació i per això, estem ací”. Murciano ha agraït a les persones participants la seua presència “per deixar les vostres tasques i vindre a formar-vos i a mostrar el vostre compromís per l’educació” així com a les persones ponents per “compartir els seus coneixements. En un moment com l’actual, és important donar este pas endavant i continuar enfortint les comunitats educatives amb molta formació”.
Després de les intervencions, ha tingut lloc la ponència marc a càrrec de la Inspectora d’Educació, Gisela Morales Navarro, que ha donat pas a la resta de ponències de diverses temàtiques, totes amb l’objectiu d’aportar tota la formació necessària per formar bons líders educatius que inspiren confiança, promoguen la col·laboració i es comprometen amb el desenvolupament de l’equip”, ha assegurat la directora del CEFIRE de Torrent.
Pel que fa a l’educació infantil i primària, des del CEIP Sanchis Almiñano s’ha impartit una xarrada sobre casos pràctics en la gestió econòmica. Per part de l’IES Porçons, s’ha oferit una proposta per a millorar la convivència en educació secundària i altres cossos. La jornada ha continuat amb una ponència sobre convivència i inclusió en el centre educatiu a càrrec del CEIP Virgen del Rosario i un claustre digital per a educació secundària a càrrec de l’IES Enric Valor. Per a finalitzar hi ha hagut dues taules redones sobre la gestió i direcció dels centres que han servit per a interactuar, compartir experiències i enfortir les xarxes de contacte. La d’educació infantil i primària ha estat coordinada pel CEIP La Torre, CEIP Rosa Serrano i CEE Virgen de la Esperanza i la d’educació secundària per l’IES La Marxadella, IES Pare Vitòria i IES Salvador Gadea.