L’IES Clara Campoamor d’Alaquàs va celebrar ahir dimecres 4 de juny la segona de la Mostra Científica-Tecnològica-Matemàtica “alaQciència” organitzada pels departaments de Biologia i Geologia, Física i Química, Matemàtiques i Tecnologia amb l’objectiu de motivar l’alumnat per tal de despertar ments científiques i tecnològiques.
La fira va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, la Regidora d’Educació, Marian Espert, el Regidor de Desenvolupament Sostenible, Sebastián Ruiz, la directora de l’IES Clara Campoamor, Anna Dasí i Elias Colom, director de màrqueting de Global Omnium.
El primer edil va mostrar el seu suport a aquesta mena d'activitats educatives que fomenten la sostenibilitat, la innovació i el compromís mediambiental.
En la iniciativa van participar un total de 90 alumnes de l’institut organitzador i d’altres centres convidats com el CEIP Bonavista, el CC Mare de Déu de l’Olivar I i el Centre de Formació Folgado de València que, dividits en 26 grups de treball, realitzaren exposicions dels diferents projectes amb categoria de congrés científic.
A més, en el marc d’aquesta mostra, l'alumnat d'ESO va participar en un concurs de construcció d’estacions depuradores d'aigua proposat pel departament de Biologia i Geologia i Global Omnium a través del qual havien d'aconseguir eliminar la major quantitat d'impureces. La iniciativa forma part del programa educatiu que Global Omnium desenvolupa des de l'àrea d'Educació i Divulgació, amb l'objectiu d'acostar als més joves la ciència i el coneixement del cicle integral de l'aigua. Per a això, s'ha impartit formació prèvia a l'alumnat, proporcionant-los les eines necessàries per a dissenyar i construir maquetes capaces de simular el funcionament real d'una depuradora. Els resultats han estat altament satisfactoris: totes les maquetes van aconseguir funcionar correctament, reflectint tant l'aprenentatge adquirit com l'alt grau d'implicació per part de l'alumnat.