L’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura i la Regidora de Comerç, Sandra Conde, s’han reunit aquest matí amb la nova presidenta de l’Associació de Comerciants d’Alaquàs CAdA, Susana García, per tal de conéixer de primera mà les necessitats actuals de l’entitat i renovar una vegada més el seu compromís amb aquesta associació que compta actualment amb 160 comerços associats i que representa un dels principals motors econòmics del municipi.
El primer edil ha destacat en l’encontre la seua voluntat de continuar treballant amb aquesta entitat i ha oferit a la nova representat tot el seu “recolzament per a unir, com s’ha fet fins ara, esforços i estratègies per oferir un comerç atractiu a les veïnes i veïns d’Alaquàs i ajudar-los a afrontar els reptes actuals i les demandes de la ciutadania des de la proximitat i la professionalitat”
La nova presidenta ha destacat que el seu objectiu “és continuar treballant pel comerç local, compaginant el comerç tradicional amb la digitalització i la venda en línia com una ferramenta important per a oferir un millor tracte”. La responsable ha insistit en la importància que té “estar associat a CAdA per beneficiar-se de les campanyes de difusió i promoció i per la qualitat i confiança que suposa pertànyer al col·lectiu”. En aquest sentit, Susana García ha valorat de manera molt positiva els resultats de la campanya i assistent virtual “El Botiguer” posat en marxa recentment per l’associació per tal de donar resposta a les necessitats ciutadanes.
L’aposta pel comerç local i de proximitat ha sigut des de sempre un dels objectius principals de les polítiques econòmiques de l’Ajuntament d’Alaquàs. Per això, des de l’Ajuntament s’ha apostat des de fa anys per la promoció del comerç local i la seua col·laboració i bona relació amb CAdA com a eix vertebrador de la vida social i econòmica del municipi.
A més, la pandèmia provocada per la Covid-19 va fer que l’Ajuntament d’Alaquàs posara en marxa el Pla Activa Alaquàs d'Activació Econòmica Local dotat globalment amb 600.000 euros com una de les mesures econòmiques municipals més importants posades en marxa per l'Ajuntament d'Alaquàs arran de la pandèmia. L’objectiu principal d'aquesta iniciativa a través de la qual es van concedir ajudes directes als comerços, va ser minimitzar els efectes que la COVID-19 va generar en l'ocupació i en el teixit comercial i empresarial així com activar l'economia local. La finalitat d’aquestes ajudes va ser evitar que s’originaren conseqüències econòmiques i socials irreversibles per a la ciutadania i vetlar perquè una vegada finalitze aquesta crisi sanitària, es produeixca el més aviat possible una reactivació de l’economia local evitant que l’impacte econòmic i social es perllongue.
A més, l’Ajuntament d’Alaquàs s’ha acollit també al Pla d’Ajudes Resistir de la Generalitat Valenciana dirigit a persones autònomes i micropimes afectades per la pandèmia. En la primera convocatòria coneguda com Ajudes Parèntesi I, l’Ajuntament va destinar un 141.500 euros mentre que en la segona, Ajudes Parèntesi II, es van destinar un total de 332.669 euros a pal·liar els efectes de la pandèmia.
L’Ajuntament d’Alaquàs va posar en marxa també el passat mes de novembre de 2020 la campanya de dinamització 'Fem Comerç, Fem Poble' que va generar un impacte econòmic a Alaquàs de 310.869 euros i va ser creada amb l'objectiu d'impulsar el sector comercial i turístic d'Alaquàs per tal de fer front als reptes derivats de la situació de crisi derivada per la COVID-19.